dilluns, 9 de juliol del 2007

La televisió, el bloc sense ètica

Com a blocaire i lector de blocs, cada setmana veig per les cadenes de televisió noticies extretes d'algun bloc que he llegit setmanes o mesos abans. I no estic parlant d'una petita secció en un programa de mitja tarda, sinó de notícies als informatius o de programes d'actualitat. Molts cops fins i tot s'atreveixen a extreure'n frases senceres. Tot sense anomenar-ne les fonts.

Per bé que cada cop més els blocaires s'identifiquen per un codi de conducte (a vegades anomenada "ètica blogger") que inclou citar les fonts d'informació, la televisió continua d'esquenes a la realitat i segueix sense reconèixer que els blocs són una font fiable d'informació. Així, es pot establir una mena de paral·lelisme entre viquipèdia i la blocosfera, que tothom l'usa per documentar-se però a molta gent encara li fa vergonya reconèixer-ho.

Algun dia començaran a existir programes de televisió destinats única i exclusivament a repassar les novetats de la blocosfera, però fins llavors, no seria hora que els periodistes comencin a reconèixer que també usen fonts d'informació gratuïtes?