divendres, 27 de juliol del 2007

De la consola al programari lliure

No és cap secret que en els últims anys s'ha produït una petita revolució en la concepció dels jocs per a consoles. Després d'incomptables jocs de plataformes (tots ells idèntics) i males adaptacions de FPSs, sembla que els models que estan començant a triomfar són els jocs "party" i els "serious games" (existeix certa controvèrsia en aquest útlim terme). Alguns exemples podrien ser el Brain Training, Guitar Hero, Sing Star, Eye Toy o DDR.

Per sort, molts d'aquests jocs disposen de clons desenvolupats per a PC i de programari lliure. Alguns dels més remarcables (com a mínim dels que he provat) són:

  • UltraStar (Sing Star): idèntic a de la versió de PSX però amb una gran comunitat que no deixa de crear cançons noves. De fet, disposa de mecanismes per importar les cançons des dels CDs originals de PSX.
UltraStar durant una cançó
UltraStar valorant les puntuacions

  • Frets of Fire (Guitar Hero): impressionant adaptació de l'original on es substitueix el perifèric en forma de guitarra pel teclat. De moment és un joc molt nou i encara disposa de poques cançons (una trentena) però cada dia se n'incorporen de noves.
Inici del Frets of Fire

Frets of Fire durant una cançó

  • Stepmania (Dance Dance Revolution): el més antic dels tres i el que disposa d'una comunitat més gran al darrera. Es complementa amb tutorials sobre com fabricar-se una tauleta de ball i sobre com adaptar les tauletes originals de consola.
Stepmania durant una cançó

Gent jugant al Stepmania

NOTA: totes les captures han sigut extretes de les pàgines oficials.